Promjenimo priču zajedno: Srpsko-hrvatski odnosi i kako ih unaprijediti
top of page

Promjenimo priču zajedno: Srpsko-hrvatski odnosi i kako ih unaprijediti

U decembru 2023. godine, Srpska TV Zagreb lansira intrigantnu i edukativnu emisiju pod nazivom "Promjenimo priču zajedno", koja će se baviti ključnim temama srpsko-hrvatskih odnosa i kako ih možemo unaprijediti. Ova emisija ima za cilj promovirati dijalog, razumijevanje i zajedništvo između srpske i hrvatske zajednice te stvoriti prostor za konstruktivne rasprave i promišljanje.

Srpsko-hrvatski odnosi su obilježeni bogatom zajedničkom prošlošću, ali također i nesuglasicama koje su dovele do tragičnih događaja u nedavnoj istoriji Balkana. Promocija mira, tolerancije i saradnje između Srba i Hrvata ključna je za stabilnost i prosperitet regije. Emisija "Promjenimo priču zajedno" predstavlja izvanredan korak ka ostvarenju ovih ciljeva. Svaka epizoda emisije fokusira se na određeni aspekt srpsko-hrvatskih odnosa i pruža gledateljima priliku da čuju različite perspektive i mišljenja. Osim toga, emisija će ugostiti stručnjake, analitičare, i osobe koje su direktno učestvovale u mirnodopskim inicijativama i projektima za pomirenje.


Neki od ključnih segmenata emisije "Promjenimo priču zajedno" uključuju:

  1. Prikazivanje pozitivnih primjera suradnje: Gledatelji će moći vidjeti kako ljudi iz obiju zajednica zajedno rade na projektima koji promovišu mir, razumijevanje i saradnju.

  2. Istorija i kultura: Emisija će istražiti zajedničku kulturnu baštinu, kao i istorijske događaje koji su oblikovali odnose između Srba i Hrvata.

  3. Diskusije o teškim pitanjima: Emisija će se suočiti s teškim temama iz prošlosti i sadašnjosti, uključujući ratne zločine, izbjeglice i druge osjetljive teme, kako bi se promovirala iskrena diskusija i razumijevanje.

  4. Edukacija i svijest: Kroz različite edukativne segmente, gledatelji će imati priliku naučiti više o kulturnim, društvenim i političkim aspektima srpsko-hrvatskih odnosa.

Emisija će također podržavati inicijative koje se bave pomirenjem i suradnjom između srpske i hrvatske zajednice. Gostovanje aktivista, organizacija i pojedinaca koji rade na ovim projektima pružit će inspiraciju i konkretne korake koje zajednica može preduzeti kako bi se unaprijedili srpsko-hrvatski odnosi. "Promjenimo priču zajedno" ima ambiciju da potakne pozitivne promjene i pomogne zajednicama da zajedno grade bolju budućnost. Ova emisija će imati ključnu ulogu u stvaranju prostora za dijalog i razumijevanje među srpskom i hrvatskom zajednicom, čime će doprinijeti miru i prosperitetu na Balkanu.


bottom of page